Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29479
Назва: Обгрунтування складу і технології крему захисної дії
Інші назви: Justification of the composition and technology of the protective cream
Автори: Кулик, Катерина
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;кислота гіалуронова;олія соєва;олія кокосова;маска медична;сухість шкіри;крем;hyaluronic acid;soybean oil;coconut oil;medical mask;dry skin;cream
Дата публікації: лют-2023
Бібліографічний опис: Кулик, К. Обгрунтування складу і технології крему захисної дії : кваліф. робота / наук. керівник О. Котенко. - Харків, 2023. - 62 с.
Короткий огляд (реферат): У даній магістерській роботі представлено результати експерименталь- них досліджень, щодо розробки складу та технології екстемпорального кре- му. На основі літературних даних та експериментальних досліджень встанов- лено оптимальний склад крему захисної дії та досліджено його фізико- технологічні показники. В якості діючих речовин обрано кислоту гіалуроно- ву, цинку оксид, олію соєву, олійний розчин вітаміну А, олію кокосову. Ор- ганолептичні та фізико-хімічні показники модельних зразків визначено за відповідними методиками ДФУ. В результаті проведених досліджень вияв- лено, що розроблена лікарська форма представляє собою однорідну в’язку масу білого кольору, зі специфічним запахом.
This master's thesis presents the results of experimental research on the de- velopment of the composition and technology of extemporaneous cream. Based on literature data and experimental studies, the optimal composition of the cream was established and its physical and technological parameters were studied. Hyaluronic acid, zinc oxide, soybean oil, oil solution of vitamin A, coconut oil were selected as active substances. Organoleptic and physicochemical parameters of model sam- ples were determined according to the relevant methods of SPU. Studies have shown that the developed dosage form is a homogeneous viscous mass of white color, with a specific odor.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29479
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кулик Катерина_захист 08.02 (9.00).pdf785,79 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.