Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29488
Title: | Обгрунтування складу та розробка технологічної інструкції для емульсійної мазі зволожуючої дії. |
Other Titles: | Justification of the composition and development of technological instructions for emulsion ointment |
Authors: | Кропива, Аліна |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;ефірна олія лаванди;рослинні компоненти;протизапальна дія;стабільність;технологія;lavender essential oil;plant components;anti-inflammatory action;stability;technology |
Issue Date: | Feb-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Кропива, А. Обгрунтування складу та розробка технологічної інструкції для емульсійної мазі зволожуючої дії : кваліф. робота / наук. керівник Т. Ярних. - Харків, 2023. - 75 с. |
Abstract: | Запропоновано склад і технологію екстемпоральної мазі зволожуючої
дії на основі компонентів рослинного походження. Вивчено стабільність та
технологічні властивості мазі для місцевого застосування.
Дослідження проводилися на трьох зразках , у якості емульгатору було
обрано Lanol P у кількості 10 %. Органолептичні та фізико-хімічні
показники модельних зразків мазі визначено відповідно до методик ДФУ. За
результатами проведених досліджень встановлено термін зберігання (30 діб). The composition and technology of extemporaneous ointment of anti- inflammatory action on the basis of components of plant origin are offered. The stability and technological properties of topical ointments have been studied. Studies were performed on three samples, as an emulsifier was selected Lanol P in the amount of 10%. Organoleptic and physicochemical parameters of model ointment samples were determined in accordance with HFC methods. According to the results of the research, the shelf life (30 days) was set. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29488 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Кропива Аліна_10.02 на підпис.pdf | 723,61 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.