Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29495
Назва: Розробка складу м'якої лікарської форми протизапальної дії
Інші назви: Development of the composition of a soft dosage form of anti-inflammatory action
Автори: Петрова, Марія
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра технології фармацевтичних препаратів;фармацевтичний факультет;протизапальна дія;допоміжні речовини;метилсаліцилат;основа МЛФ;anti-inflammatory effect;excipients;methyl salicylate;base
Дата публікації: лют-2023
Бібліографічний опис: Петрова, М. Розробка складу м'якої лікарської форми протизапальної дії : кваліф. робота / наук. керівник Є. Сердюк. - Харків, 2023. - 65 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі наведено аналіз фармацевтичного ринку препаратів, що застосовуються місцево у разі суглобового та м’язового болю. Проведені детальні експериментальні дослідження із визначення структурно-механічних показників основ емульгелю, досліджено вплив допоміжних речовин на властивості лікарського засобу. Визначено тиксотропні властивості основ емульгелів та проведено підбір допоміжних речовин для отримання лікарського засобу протизапальної дії із вмістом диклофенаку диетиламіну та метилсаліцилату.
The thesis presents аn аnаlysis of the phаrmаceuticаl mаrket of drugs used topically in the case of musculo-skeletal pain. Detailed experimental studies were made to determine the structural and mechanical parameters of the emulgel bases, the effect of excipients on the properties of the drug was researched. The thixotropic properties of emulgel bases were determined and excipients were selected to obtain an anti-inflammatory drug containing diclofenac diethylammonium and methyl salicylate.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29495
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
!ПЕТРОВА МАРІЯ 08.02.pdf1,75 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.