Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29632
Title: | Підбір допоміжних речовин при розробці шипучих таблеток з сухим екстрактом кропиви собачої |
Other Titles: | Selection of excipients in the development of effervescent tablets with dry extract of nettle |
Authors: | Глущенко, Юлія |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;факультет медико-фармацевтичних технологій;невроз;шипучі таблетки;сухий екстракт кропиви собачої;суміш кислоти лимонної і натрію гідрокарбонату;спиртовий розчин Плаздон S-630 у концентрації 10%;лактози моногідрат;фруктоза та ароматизатор сухий «М'ята»;кислота фумарова;склад;технологія;neurosis;effervescent tablets;dry extract of nettle;a mixture of citric acid and sodium bicarbonate;Plasdon S-630 alcohol solution at a concentration of 10%;lactose monohydrate;fructose and dry mint flavoring;fumaric acid;composition;technology |
Issue Date: | Feb-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Глущенко, Ю. Підбір допоміжних речовин при розробці шипучих таблеток з сухим екстрактом кропиви собачої : кваліф. робота / наук. керівник І. Криклива. - Харків, 2023. - 50 с. |
Abstract: | З метою розробки складу шипучих таблеток в якості активного
фармацевтичного інгредієнту було обрано субстанцію природного
походження – сухий екстракт кропиви собачої, газоутворюючий компонент -
суміш кислоти лимонної і натрію гідрокарбонату, зволожувач - спиртовий
розчин Плаздон S-630 у концентрації 10%, наповнювач - лактози моногідрат,
коригент смаку - фруктоза та ароматизатор сухий «М'ята», змащувальна
речовина - кислота фумарова. Обґрунтовано технологію одержання шипучих
седативної дії. In order to develop the composition of effervescent tablets, a substance of natural origin was chosen as an active pharmaceutical ingredient - a dry extract of nettle, a gas-forming component - a mixture of citric acid and sodium hydrogen carbonate, a humectant - an alcoholic solution of Plasdon S-630 at a concentration of 10%, a filler - lactose monohydrate, taste corrector - fructose and flavoring dry "Mint", lubricant - fumaric acid. The technology of obtaining effervescent sedative effects is substantiated. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29632 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Глущенко Юлія, 08.02.23.pdf | 1,45 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.