Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29916
Title: Фармакогностическое исследование плодов Rosa glauca
Other Titles: Pharmacognostic research of fruits of Rosa glauca
Authors: Аимши, Юнесс
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;факультет по подготовке иностранных граждан;шиповник сизый (Rosa glauca);биологически активные вещества;антимикробная активность;Rosa glauca;biologically active substances;antimicrobial activity
Issue Date: Jun-2022
Bibliographic description (Ukraine): Аимши Юнесс. Фармакогностическое исследование плодов Rosa glauca : квалиф. работа / науч. руководитель И. Владимирова. - Харьков, 2022. - 66 с.
Abstract: Проведено комплексное фармакогностическое исследование плодов шиповника сизого (Rosa glauca), в ходе которого с помощью количественного анализа в сырье определено содержание аскорбиновой кислоты, органических кислот, карбоновых кислот, процианидинов и минеральных веществ. Из плодов шиповника сизого получены густой спиртовый экстракт и жирное масло, определено в них содержание летучих веществ. Изучена антимикробная активность шиповника сизого плодов экстракта густого спиртового.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29916
Sponsorship: A comprehensive pharmacognostic study of Rosa glauca fruits was carried out, during which, using a quantitative analysis, the content of ascorbic acid, organic acids, carboxylic acids, procyanidins and minerals was determined in raw materials. A thick alcoholic extract and fatty oil were obtained from the fruits of Rosa glauca, and the content of volatile substances in them was determined. The antimicrobial activity of a thick alcohol extract from Rosa glauca fruits was studied.
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Аімші Юнесс.pdf
  Restricted Access
1,32 MBAdobe PDFView/Open Request a copy


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.