Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29916
Title: | Фармакогностическое исследование плодов Rosa glauca |
Other Titles: | Pharmacognostic research of fruits of Rosa glauca |
Authors: | Аимши, Юнесс |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;факультет по подготовке иностранных граждан;шиповник сизый (Rosa glauca);биологически активные вещества;антимикробная активность;Rosa glauca;biologically active substances;antimicrobial activity |
Issue Date: | Jun-2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Аимши Юнесс. Фармакогностическое исследование плодов Rosa glauca : квалиф. работа / науч. руководитель И. Владимирова. - Харьков, 2022. - 66 с. |
Abstract: | Проведено комплексное фармакогностическое исследование плодов шиповника сизого (Rosa glauca), в ходе которого с помощью количественного анализа в сырье определено содержание аскорбиновой кислоты, органических кислот, карбоновых кислот, процианидинов и минеральных веществ. Из плодов шиповника сизого получены густой спиртовый экстракт и жирное масло, определено в них содержание летучих веществ. Изучена антимикробная активность шиповника сизого плодов экстракта густого спиртового. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29916 |
Sponsorship: | A comprehensive pharmacognostic study of Rosa glauca fruits was carried out, during which, using a quantitative analysis, the content of ascorbic acid, organic acids, carboxylic acids, procyanidins and minerals was determined in raw materials. A thick alcoholic extract and fatty oil were obtained from the fruits of Rosa glauca, and the content of volatile substances in them was determined. The antimicrobial activity of a thick alcohol extract from Rosa glauca fruits was studied. |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Аімші Юнесс.pdf Restricted Access | 1,32 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.