Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29952
Title: | Исследования по разработке состава гранул для применения в гастроэнтерологии |
Other Titles: | Research on the development of the granules composition for use in gastroenterology |
Authors: | Баали, Нур-дин |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра заводської технології ліків;факультет по подготовке иностранных граждан;кислотозависимые заболевания;антацид;бикарбонат натрия;альгинаты;гранулы;состав;acid-dependent diseases;antacid;sodium bicarbonate;alginates;granules;composition |
Issue Date: | Jun-2022 |
Bibliographic description (Ukraine): | Баали Нур-дин. Исследования по разработке состава гранул для применения в гастроэнтерологии : квалиф. работа / науч. руководитель Ю. Маслий. - Харьков, 2022. - 47 с. |
Abstract: | Квалификационная работа содержит 43 страницы, 6 таблиц, 8 рисунков,
список литературы из 35 наименований. Учитывая этиологию и патогенез кислотозависимых заболеваний, а также результаты комплекса проведенных исследований, был разработан состав гранул антацидного действия, который включал как активныйфармацевтический ингредиент – Effer-Soda®, как связывающее вещество – натрия альгинат, как лубрикант – магния стеарат. Qualification work contains 43 pages, 6 tables, 8 figures, a list of references of 35 titles.Taking into account the etiology and pathogenesis of acid-dependent diseases, as well as the results of a complex of studies, a composition of antacid action granules was developed, which included Effer-Soda® as an active pharmaceutical ingredient, sodium alginate as a binder, and magnesium stearate as a lubricant. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29952 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Баалі Нур-Дін.pdf Restricted Access | 2,17 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.