Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30152| Title: | Development of quality control methods for active pharmaceutical ingredients of Nurofen-long tablets |
| Other Titles: | Розробка методик контролю якості активних фармацевтичних інгредієнтів таблеток Нурофен-лонг |
| Authors: | Hamou Ouali, Soukaina |
| Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;faculty for foreign citizens’ education;ibuprofen;paracetamol;tablets;alkalimetry;cerimetry;ібупрофен;парацетамол;таблетки;алкаліметрія;цериметрія |
| Issue Date: | Jun-2022 |
| Bibliographic description (Ukraine): | Hamou Ouali Soukaina. Development of quality control methods for active pharmaceutical ingredients of Nurofen-long tablets : qualification work / supervisor Amjad Abu Sharkh. - Kharkiv, 2022. - 48 p. |
| Abstract: | A method for quantitative titrimetric determination of ibuprofen and paracetamol in the combined presence of Nurofen-long tablets has been developed. Determination of ibuprofen is proposed to be carried out by acid-base titration, paracetamol – redox-method. The methods are metrologically certified and their application in the pharmaceutical analysis of combined drugs has been experimentally proven. Розроблена методика кількісного титриметричного визначення ібупрофену та парацетамолу при сумісній присутності в таблетках Нурофен-лонг. Визначення ібупрофену запропоновано проводити методом кислотно основного титрування, парацетамол – редокс-методом. Методики метрологічно атестовані і експериментально доведено їх застосування в фармацевтичному аналізі комбінованих лікарських засобів. |
| URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30152 |
| Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Хаму Уалі Сукейна Soukaina HAMOU OUALI.pdf Restricted Access | 1,11 MB | Adobe PDF | View/Open Request a copy |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.