Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/302
Название: Дослідження процесу екстракції фенольних речовин із суцвіть Tilia Cordata
Авторы: Бреусова, С. В.
Дем'яненко, В. Г.
Дем'яненко, Д. В.
Breusova, S. V.
Demyanenko, V. G.
Demyanenko, D. V.
Ключевые слова: липа серцеподібна;БАР;Tilia Cordata;biologically active substances
Дата публикации: 2008
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Бреусова, С. В. Дослідження процесу екстракції фенольних речовин із суцвіть Tilia Cordata / С. В. Бреусова, В. Г. Дем'яненко, Д. В. Дем'яненко // Вісник фармації. - 2008. - № 4. - С. 46-49.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено вплив різних факторів на процес екстракції фенольних речовин зі шроту, одержаного після обробки суцвіть липи серцеподібної зрідженим хладоном-22. З використанням методу математичного планування експерименту обгрунтовані оптимальні технологічні параметри на стадії виділення фенольного комплексу. Встановлено, що вихід екстрактивних речовин значною мірою залежить від концентрації етанолу і кратності витяжок, а на повноту екстракції суми флавоноїдів найбільший вплив чинять концентрація етанолу і співвідношення сировини до екстрагенту. При виділенні основних БАР фенольного комплексу оптимальними параметрами є: екстрагент — 60% етанол, кратність екстракції 2-4 рази по 60-80 хв, співвідношення сировина / екстрагент 1:15 — 1:20.
The influence of different factors on the process of extraction of phenolic compounds from linden inflorescences previously processed with condensed freon-22 has been studied. Using the mathematical method of the experimental planning, the optimal technological parameters on the stage of the phenolic complex extraction have been stipulated. It has been found that the yield of extractants depends considerably on the ethanol concentration and the number of extraction steps, and the recovery of the flavonoid sum is greatly influenced by the concentration of ethanol and raw material / extragent ratio. While isolating biologically active substances of the phenolic complex the optimal parameters are: extragent is 60% ethanol, the number of extraction steps — 2-4 per 60-80 minutes each, raw material / extragent ratio is 1:15 — 1:20.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/302
ISSN: 1562-7241
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри товарознавства

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
46-49.pdf99,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.