Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30233
Название: The substantiation of the temperature regime of the freezing-thawing disintegration technology of C. albicans fungal cells
Авторы: Rybalkin, Mykola
Strelnykov, Leonid
Strilets, Oksana
Podolsky, Illya
Soldatov, Dmytro
Ключевые слова: candidiasis;disintegration;polysaccharides;proteins;temperature regime
Дата публикации: 3-апр-2023
Издательство: Pensoft
Библиографическое описание: The substantiation of the temperature regime of the freezing-thawing disintegration technology of C. albicans fungal cells / M. Rybalkin, L. Strelnykov, O. Strilets, I. Podolsky, D. Soldatov // Pharmacia. - 2023. - Vol. 70, № 2. - P. 243246. https://doi.org/10.3897/pharmacia.70.e66955
Краткий осмотр (реферат): In this article, different temperature regimes of the freezing-thawing technology for the disintegration of C. albicans fungal cells have been studied. The biomass of C. albicans fungal cells in 10 mL of sterile isotonic 0.9% sodium chloride solution in a Petri dish was subjected to destruction using a five-fold freeze-thaw cycle in the following temperature ranges: from (–25 ± 2) °C to (25 ± 2) °C, from (–30 ± 2) °С to (30 ± 2) °С and from (–20 ± 2) °С to (20 ± 2) °С. In order to find the optimal temperature in each case, the content of proteins, polysaccharides, and monosaccharides was determined. According to the results obtained, it has been determined that the temperature regime from (–25 ± 2) °С to (25 ± 2) °С is the most promising since it provides the maximum release of polysaccharides and proteins in the shortest possible time with minimal energy consumption.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30233
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри медичної хiмiї

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
PHAR_article_66955.pdfArticle316,93 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.