Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30871
Назва: Хімічні аспекти застереження застосування препаратів заліза з харчовими продуктами
Інші назви: Chemical aspects of warning against the use of iron preparations with food
Автори: Усенко, Андрій
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;фармацевтичний факультет;залізо;залізодефіцитні стани;всмоктування;залізовмісні лікарські засоби;заліза сульфат;залізо полімальтозний комплекс;залізо сахарат;аскорбінова кислота;iron;iron deficiency states;absorption;iron-containing;drugs;ferrous sulphate;ferrous polymaltose complex;ferrous saccharate;ascorbic acid
Дата публікації: чер-2023
Бібліографічний опис: Усенко, А. Хімічні аспекти застереження застосування препаратів заліза з харчовими продуктами : кваліф робота / наук. керівник О. Головченко. - Харків, 2023. - 97 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі представлено результати аналізу фармацевтичного ринку України, що містять сполуки заліза, охарактеризовано фізико-хімічні властивості активних фармацевтичних інгредієнтів, які впливають на їх біодоступність; систематизовано актуальні наукові дані щодо можливого впливу їжі на всмоктування препаратів заліза; розроблено сучасні рекомендацій щодо раціонального споживання продуктів харчування на фоні терапії залізовмісними лікарськими засобами.
The qualification work presents the results of the analysis of the pharmaceutical market of Ukraine containing iron compounds, characterizes the physicochemical properties of active pharmaceutical ingredients that affect their bioavailability; current scientific data on the possible influence of food on the absorption of iron preparations are systematized; modern recommendations on the rational consumption of food products against the background of therapy with iron-containing medicines have been developed.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30871
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Усенко Андрій 12.06.2023.pdf1,47 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.