Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30937
Title: | Розробка складу та технології капсул антиеметичної дії |
Other Titles: | Development of the composition and technology of antiemetic capsules |
Authors: | Галайда, Юлія |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра аптечної технології ліків;фармацевтичний факультет;сухий екстракт;імбиру аптечного кореневища;капсули;технологія;показники якості;dry extract;ginger roots;capsules;technology;quality indicators |
Issue Date: | Jun-2023 |
Bibliographic description (Ukraine): | Галайда, Ю. Розробка складу та технології капсул антиеметичної дії : кваліф. робота / наук. керівник І. Коноваленко. - Харків, 2023. - 93 с. |
Abstract: | Запропоновано склад та технологію сухого екстракту імбиру аптечного
кореневищ у твердих желатинових капсулах, що володіє вираженою
антиеметичною дією. Вивчено вплив типу зволожувачів, наповнювачів
капсульованою сумішшю на інтенсифікацію процесу вивільнення біологічно
активних речовин. Розроблено блок–схему виробництва капсул з сухим
екстрактом імбиру аптечного кореневищ. Розроблені методи контролю якості
отриманого лікарського фітопрепарату у формі капсул. The composition and technology of the dry extract of ginger rhizomes in hard gelatin capsules, which has a pronounced antiemetic effect, are proposed. The influence of the type of moisturizers, fillers with an encapsulated mixture on the intensification of the process of release of biologically active substances was studied. A block diagram of the production of capsules with dry extract of ginger rhizomes has been developed. Developed methods of quality control of the received medicinal herbal preparation in the form of capsules. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30937 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Галайда, Юлія, 14.06.23.pdf | 4,08 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.