Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31195
Title: Обґрунтування складу та технології засобу для лікування герпесу
Other Titles: Justification of the composition and technology of the remedy for the treatment of herpes
Authors: Тарасова, Анастасія
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра технології ліків;фармацевтичний факультет;герпес;склад;технологія;рідка лікарська форма;солодушка альпійська;ефірна олія пачулі;herpes;composition;technology;liquid dosage form;alpine licorice;patchouli essential oil
Issue Date: Jun-2023
Bibliographic description (Ukraine): Тарасова, А. Обґрунтування складу та технології засобу для лікування герпесу : кваліф. робота / наук. керівник О. Котенко. - Харків, 2023. - 44 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі представлені результати дослідження з розробки складу та технології лікарського засобу у рідкій форми для лікування герпесу. У якості активних фармацевтичних інгредієнтів нами обрано: водно-спиртовий екстракт трави солодушки альпійської та ефірну олію пачулі. Експериментальним шляхом доведено, що зразок №2 має задовільні фізико-хімічні показники, що свідчить про раціонально підібрану технологію приготування. Досліджуваний зразок №2 є стабільним протягом 28 діб при зберігання у прохолодному місці.
The qualification work presents the results of the research on the development of the composition and technology of the medicinal product in liquid form for the treatment of herpes. As active pharmaceutical ingredients we chose: water-alcohol extract of alpine licorice herb and patchouli essential oil. It was experimentally proven that sample № 2 has satisfactory physical and chemical parameters, which indicates a rationally selected preparation technology.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31195
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тарасова Анастасія_16.06.2023_compressed.pdf2,81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.