Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31462| Название: | Фитохимическое изучение сырья аспидистры |
| Другие названия: | Phytochemical study of aspidistra raw materials |
| Авторы: | Талхауи, Умаима |
| Ключевые слова: | кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;факультет по подготовке иностранных граждан;aspidistra;chemical composition analysis |
| Дата публикации: | июн-2023 |
| Библиографическое описание: | Талхауи, Умаима. Фитохимическое изучение сырья аспидистры : квалиф. работа / науч. руководитель А. Тартынская. - Харьков, 2023. - 68 с. |
| Краткий осмотр (реферат): | The qualification work is devoted to the phytochemical study of tall grass aspidistra and roots. The qualitative composition in the raw material of high aspidistra was investigated using various chemical reactions and chromatographic methods. The quantitative content of biologically active compounds of high aspidistra was determined by gravimetric, titrimetric and spectrophotometric methods. The study of polysaccharides, organic and hydroxycinnamic acids, amino acids, flavonoids, the study of macro- and microelement composition was carried out. The results of determining the loss in mass during drying, total ash, extractives are given. The qualifying work consists of an introduction, a literature review, an experimental part, general conclusions, a list of references and an appendix. The qualifying work is presented on 40 pages, includes 10 tables and 2 figures. The list of used literature contains 30 sources. |
| URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31462 |
| Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Талхауі Умаіма.pdf | 2,52 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.