Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3196
Title: Дослідження складу компонентів ефірної олії стовпчиків з приймочками кукурудзи звичайної
Other Titles: Исследование состава компонентов эфирного масла столбиков с рыльцами кукурузы обыкновенной
Тhe research of essential oil composition of corn silks
Authors: Карпюк, У. В.
Кисличенко, В. С.
Карпюк, У. В.
Кисличенко, В. С.
Karpyuk, U. V.
Kyslychenko, V. S.
Keywords: кукурудза;кукуруза;corn
Issue Date: 2013
Bibliographic description (Ukraine): Карпюк, У. В. Дослідження складу компонентів ефірної олії стовпчиків з приймочками кукурудзи звичайної / У. В. Карпюк, В. С. Кисличенко // Bісник фармації. - 2013. - № 2 (74). - С. 57-59.
Abstract: З метою вивчення складу летких сполук стовпчиків з приймочками кукурудзи звичайної одержано ефірну олію з даної сировини і проведено визначення якісного складу та кількісного вмісту компонентів ефірної олії стовпчиків з приймочками кукурудзи звичайної методом газової хроматографії/мас-спектроскопії. В ре¬зультаті проведених досліджень встановлено наявність не менше 47 компонентів ефірної олії приймочок кукурудзи звичайної, серед яких насичені та ненасичені вуглеводні, альдегіди, спирти і кетони.
С целью изучения состава летучих веществ столбиков с рыльцами кукурузы обыкновенной получено эфирное масло данного вида сырья и проведено определение качественного состава и количественного содержания компонентов эфирного масла исследованного вида лекарственного растительного сы¬рья методом газовой хроматографии/масс-спектроскопии. В результате проведенных исследований определено наличие не менее 47 компонентов эфирного масла столбиков с рыльцами кукурузы обыкновенной, среди которых насыщенные и нена¬сыщенные углероды, альдегиды, спирты и кетоны.
The essential oil of styles and stigmas of Zea mays has been obtained with the purpose of studying the composition of volatile substances. The qualitative composition and the quantitative content of volatile substances of maize styles and stigmas have been studied using the GC/MS. There are 47 volatile components in maize styles and stigmas, among them higher and lower alkanes, aldehydes, alcohols have been found.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3196
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
57-59(1).pdf1,81 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.