Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32612
Title: Публічне (державне) управління в охороні здоровʼя та фармації: сучасний понятійно-категоріальний апарат
Authors: Бабенко, М. М.
Немченко, А. С.
Назаркіна, В. М.
Косяченко, К. Л.
Keywords: публічне управління та адміністрування;охорона здоров’я;методологічні засади;принципи управління;механізми;методи
Issue Date: 2024
Bibliographic description (Ukraine): Публічне (державне) управління в охороні здоровʼя та фармації: сучасний понятійно-категоріальний апарат / М. М. Бабенко [та ін.] // Формування Національної лікáрської політики за умов впровадження медичного страхування: питання освіти, теорії та практики: матеріали VII Всеукр. наук. -практ. конф., м. Харків, 13-14 берез. 2024 р. – Харків : Вид-во НФаУ, 2024. – С. 229-241.
Abstract: Проведено аналіз і систематизацію понятійно-категоріального апарату теорії публічного (державного) управління. Доведено, що публічне управління як складна динамічна (саморегулювальна) система здатна змінювати характер свого функціонування (алгоритм), структуру і організацію відповідно до змінюваних умов і мети. Стан усієї системи і окремих її елементів (підсистем) характеризується безліччю параметрів, які можуть змінюватися за різними закономірностями. Тож підвищення ефективності системи публічного управління можливе лише за умов чіткого розуміння ролі і місця окремих елементів (підсистем) та взаємозв’язків між ними, а також методології управління (принципів, методів, механізмів тощо).
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32612
Appears in Collections:Тези доповідей співробітників НФаУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
229-241.pdf334,9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.