Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32642
Название: Дослідження антибактеріальної активності гелю з мангіферином і водним вилученням з леспедеці двоколірної
Авторы: Яромій, М.
Осолодченко, Т.
Половко, Н.
Ключевые слова: гелі;дерматологія;леспедеці двоколірна;мангіферин;мікроорганізми;протимікробна активність
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Яромій, М. Дослідження антибактеріальної активності гелю з мангіферином і водним вилученням з леспедеці двоколірної / М. Яромій, Т. Осолодченко, Н. Половко // Сучасні досягнення експериментальної, клінічної, екологічної біохімії та молекулярної біології : зб. публ. I Міжнар. наук.-практ. online конф., присвяченої 85-річчю з дня заснування кафедри біохімії, м. Харків, 7 берез. 2024 р. – Харків : НФаУ, 2024. – С. 332-338.
Краткий осмотр (реферат): Вивчення антимікробної активності гелю з мангіферином і водним вилученням з леспедеці двоколірної. Антимікробну активність досліджуваних зразків визначали дифузійним методом «лунок» та дисків з вимірюванням діаметрів зон затримки росту мікроорганізмів. Для мікробіологічного дослідження використовували еталонні тест-культури мікроорганізмів, які належать до різних таксонометричних груп, а також клінічні ізоляти. Експериментально встановлена помірно виражена антимікробна дія крему відносно тест-штаму S.аureus ATCC 25923, Staphylococcus aureus АТСС 6538-Р і Candida albicans ATCC 885-653 та до клінічних ізолятів Staphylococcus aureus 16, Staphylococcus epidermidis 14, Streptococcus pneumoniae 14, Streptococcus pyogenes 2432 і Staphylococcus aureus 124, яка перевищує активність референтного препарату «Календули мазь». Мікробіологічними дослідженнями встановлена виражена антимікробна дія гелю з мангіферином і водним вилученням леспедеці двоколірної, що вказує на перспективу розробки дерматологічного засобу для терапії інфекційно- запальних процесів шкіри.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32642
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
332-338.pdf1,59 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.