Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32836
Название: Медична грамотність населення: теоретичні та практичні аспекти
Авторы: Пилюга, Л. В.
Мирошниченко, К. Ю.
Ключевые слова: медична грамотність;пацієнти аптечного закладу;самодопомога;фармацевтичні товари;лікарські засоби
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Пилюга, Л. В. Медична грамотність населення: теоретичні та практичні аспекти / Л. В. Пилюга, К. Ю. Мирошниченко // Соціальна фармація: стан, проблеми та перспективи : матеріали ІX Міжнар. наук.-практ. конф., м. Харків, 25 квіт. 2024 р. – Харків : НФаУ, 2024. – С. 103-113.
Краткий осмотр (реферат): У статті представлено результати теоретичного узагальнення поняття медична грамотність населення як здатності правильного розуміння та інтерпретування пов'язаної зі здоров'ям інформації. Деталізовано рівні медичної грамотності та сутність самодопомоги (selfcare) як її основи. Відзначено, що підвищення медичної грамотності населення є важливим державним завданням, від якого залежить здатність населення до участі у профілактичних програмах системи охорони здоров’я та власного відповідального ставлення до лікування, основою здійснення якого є використання фармацевтичних товарів. Дослідження практичних аспектів медичної грамотності безпосередньо споживачів лікарських засобів, проведене за тестом «Новітній життєво важливий показник» (New Vital Sign, NVS), дозволило прийти до висновку, що на тепер пацієнти аптечного закладу мають незадовільний рівень МГ, що є основним тригером щодо непорозуміння споживачами лікарських засобів їх рецептурної значущості та загрози безвідповідального відношення до самолікування. Обґрунтовано, що ментальне здоров’я населення потребує фахової інформаційно – роз’яснювальної допомоги медичних та фармацевтичних працівників.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32836
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
103-113.pdf677,54 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.