Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32977
Назва: Дослідження хімічного складу видів роду підмаренник флори Польщі
Інші назви: Study of the chemical composition of species of the genus podmarennik of the flora of Poland
Автори: Кравцова, Ілона
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії та нутриціології;фармацевтичний факультет;освітня програма Фармація;підмаренник;підмаренник справжній;підмаренник білий;підмаренник посередній;трава;хроматографія;флавоноїд;фенолокислота;Galium album;Galium verum;Galium schultesii;herb;chromatography;flavonoid;phenolic acid
Дата публікації: чер-2024
Бібліографічний опис: Кравцова, І. Дослідження хімічного складу видів роду підмаренник флори Польщі : кваліфікаційна робота / наук. керівник Т. Гонтова. – Харків, 2024. – 74 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі досліджено хімічний склад трави видів роду Підмаренник (Galium) флори Польщі: G. album, G. verum, G. schultesii. Найбільший вміст іридоїдів спостерігався у G. schultesii і G. verum, флавоноїдів у G. verum, фенольних кислот у G. schultesii. Методом ВЕРХ та ТШХ виявлено флавоноїди та фенолокислоти, які можуть бути маркерами роду та видів.
In the qualification work, the chemical composition of the grass species of the Galium genus of the flora of Poland was investigated: G. album, G. verum, G. schultesii. The highest content of iridoids was observed in G. schultesii and G. verum, flavonoids in G. verum, and phenolic acids in G. schultesii. HPLC and TLC revealed flavonoids and phenolic acids, which can be markers of genus and species.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32977
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кравцова Ілона.pdf2,44 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.