Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32982
Название: | Фітохімічне вивчення листя маслини європейської |
Другие названия: | Phytochemical study of European olive leaves |
Авторы: | Шаді, Отман Данья |
Ключевые слова: | кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;фармацевтичний факультет;освітня програма Фармація;маслина европейська;олива;листя;іридоїди;флавоноїди;гіпотензивна;діуретична;антимікробна дія;European olive;olive;leaves;iridoids;flavonoids;hypotensive;diuretic;antimicrobial effect |
Дата публикации: | июн-2024 |
Библиографическое описание: | Шаді, О. Д. Фітохімічне вивчення листя маслини європейської : кваліфікаційна робота / наук. керівник В. Король. – Харків, 2024. – 58 с. |
Краткий осмотр (реферат): | Кваліфікаційна робота присвячена фітохімічному вивченню листя масли- ни європейської. За результатами проведених досліджень визначено наявність полісахаридів, флавоноїдів, гідроксикоричних кислот, кумаринів, іридоїдів, ефі- рної олії. Наведено результати визначення числових показників: вологості сиро- вини, загальної золи, екстрактивних речовин. Результати проведених дослі- джень підтверджують доцільність подальшого вивчення листя маслини євро- пейської з метою створення і поширення нових лікарських засобів рослинного походження гіпотензивної, діуретичної, гіпохолестеренемічної, антіоксидантної і антимікробної дії. The qualification work is devoted to the phytochemical study of European olive leaves. Based on the results of the research, the presence of polysaccharides, flavonoids, hydroxycinnamic acids, coumarins, iridoids, and essential oil was determined. The results of determining the numerical indicators: loss in mass during drying of raw materials, total ash, and extractive substances are given. The results of the conducted research confirm the feasibility of further study of European olive leaves with the aim of creating and distributing new medicinal products of plant origin with hypotensive, diuretic, hypocholesterolemic, antioxidant and antimicrobial effects. |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/32982 |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Отман Данья Шаді.pdf | 2,68 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.