Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33070
Title: | Разработка состава оральной суспензии для терапии эозинофильного эзофагита |
Other Titles: | Розробка складу оральної суспензії для терапії еозинофільного езофагіту Development of an oral suspension composition for the treatment of eosinophilic esophagitis |
Authors: | Нухайла, Аллами |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра аптечної технології ліків;факультет по подготовке иностранных граждан;образовательная программа Фармация;оральная суспензия;технология лекарств;будесонид;эозинофильный эзофагит;oral suspension;drug technology;budesonide;eosinophilic esophagitis |
Issue Date: | Jun-2024 |
Bibliographic description (Ukraine): | Нухайла Аллами. Разработка состава оральной суспензии для терапии эозинофильного эзофагита : квалиф. работа / науч. рук. Н. Половко. - Харьков, 2024. - 57 с. |
Abstract: | Экспериментально обоснована концентрация гелеобразователя
гипромелозы, который обеспечивает необходимую для оральной суспензии и
стабильность, а также сорбитола, который улучшает вкусовые показатели
лекарственного средства. Микробиологическими исследованиями подобрана
концентрация консерванта. На основании результатов исследований
обосновано введение эссенции цитрусовой, которая улучшает вкусовые
свойства суспензии. Составлена технологическая схема, исследованы
показатели качества лекарственного средства.
Квалификационная работа изложена на 49 страницах и состоит из
введения, обзора литературы, 2-х глав экспериментальных исследований,
выводов, списка литературных источников и приложений. Работа
иллюстрирована 13 таблицами и 3 рисунками. Список литературы содержит
55 источников. The concentration of the gelling agent hypromelose, which provides the stability necessary for an oral suspension, as well as sorbitol, which improves the taste of the drug, has been experimentally substantiated. Microbiological studies determined the concentration of the preservative. Based on the research results, the introduction of citrus essence, which improves the taste properties of the suspension, is justified. A technological scheme has been drawn up, and quality indicators of the drug have been studied. The qualifying work is presented on 49 pages and consists of an introduction, a literature review, 2 chapters of experimental studies, conclusions, a list of references and applications. The work is illustrated with 13 tables and 3 figures. The bibliography contains 55 sources. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33070 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Алламі НУХАЙЛА.pdf | 1,14 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.