Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33154
Title: Удосконалення складу сиропу з глутаміновою кислотою
Other Titles: Improvement of the composition of syrup with glutamine acid
Authors: Набока, Анна
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Промислова біотехнологія;амінокислоти;антимікробні консерванти;сироп;amino acids;syrup;antimicrobial preservatives
Issue Date: Feb-2024
Bibliographic description (Ukraine): Набока, А. Удосконалення складу сиропу з глутаміновою кислотою : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Хохленкова. - Харків, 2024. - 66 с.
Abstract: У роботі проведено мікробіологічні дослідження у процесі фармацевтичної розробки сиропу з глутаміновою кислотою для лікування серцево-судинних захворювань. Проаналізовано дані літератури щодо значущості амінокислот для здоров’я людини, їх застосуванні при різноманітних патологічних станах. Представлено характеристику продуцентів L-глутамінової кислоти, дана характеристика її мікробіологічного синтезу. Мікробіологічними дослідженнями доведено необхідність введення консерванту у склад сиропу. Робота складається зі вступу, трьох розділів, висновку. Загальний обсяг роботи 53 сторінок, кількість таблиць 6, рисунків 3, джерел літератури 35, додатків 1.
In the work, microbiological studies were carried out in the process of pharmaceutical development of syrup with glutamic acid for the treatment of cardiovascular diseases. Literature data on the importance of amino acids for human health, their use in various pathological conditions were analyzed. The characteristics of producers of L-gluamic acid are presented, and the characteristics of its microbiological synthesis are given. Microbiological studies have proven the need to introduce a preservative into the syrup composition. The work consists of an introduction, three sections, and a conclusion. The total volume of work is 53 pages, the number of tables is 6, figures are 3, literature sources are 35, and appendices are 1.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33154
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Набока Анна.pdf1,55 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.