Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3319
Назва: Дослідження карденолідів насіння жовтушника Віттмана
Інші назви: Исследование карденолидов семян желтушника Виттмана
Tне investigation of the cardeno lids of erysium Wittmanil seeds
Автори: Ковальов, С. В.
Ковальов, В. М.
Макаревич, І. Ф.
Ковалев, С. В.
Ковалев, В. М.
Макаревич, И. Ф.
Kovalyov, S. V.
Kovalyov, V. N.
Makarevich, I. F.
Дата публікації: 1996
Бібліографічний опис: Ковальов, С. В. Дослідження карденолідів насіння жовтушника Віттмана / С. В. Ковальов, І. Ф. Макаревич, В. М. Ковальов // Вісник фармації. - 1996. - № 1-2. - С.123-124.
Короткий огляд (реферат): У насінні жовтушника віттмана — erysimum wittmani l.- хроматографічно виявлено близько 7 речовин карденолідної природи, з яких було виділено чотири (i-iv). за допомогою хімічних, біохімічних методів та уф- спектрів було встановлено, що за структурою речовина і є строфантидином, ii — ери- зиміном, iii — кархорозидом а, iv — еризи- мозидом. вищезазначені карденоліди вперше .
В семенах желтушника Впттмана метолом хроматографии обнаружено около 7 веществ карде пол ид но и природы, четыре из которых выделены. С помощью химических, биохимических методов, УФ-спектров установлено, что по структуре вещество I является строфантпдпном, II - физимпном, II! — корхорозидом А, \\ зри зпмозидом.
Almost 7 substances of cardenolidic origin have been found in Erysimum Wittmani L. seeds. Chromatographically four substances have been isolated. Using chemical, biochemical, UVspectral methods of analysis it has been stated that substance structurally is strophantidin, substance 2 is eryzimin, substance 3 is corhorozide A, substance 4 is eryzimozide.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3319
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
123-124(1).pdf4,39 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.