Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33628
Title: Сучасні підходи к визначенню антибіотикочутливості
Other Titles: Modern approaches to determining antibiotic susceptibility
Authors: Рославець, Марина
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра мікробіології, вірусології та імунології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Лабораторна діагностика;антибіотики;побічна дія;антибіотикорезистентность;бактерії;antibiotics;antibiotic resistance;bacteria;side effects
Issue Date: Feb-2024
Bibliographic description (Ukraine): Рославець, М. Сучасні підходи к визначенню антибіотикочутливості : кваліф. робота / наук. керівник Н. Філімонова. - Харків, 2024. - 80 с.
Abstract: Проаналізовано переваги та недоліки застосування антимікробних препаратів в т.ч. антибіотиків, обгрунтовано доцільність оцінки антибіотикорезистентності, представлена епідеміологічна характеристика розповсюдження антибіотикорезистентності у світі та України. Наведена характеристика загальноприйнятих методів визначення антибіотикочутливості. Обгрунтована доцільність впровадження стандартів EUCAST у роботу бактеріологічних лабораторій.
The advantages and disadvantages of the use of antimicrobial drugs, including antibiotics, are analysed, the expediency of assessing antibiotic resistance is substantiated, and the epidemiological characteristics of the spread of antibiotic resistance in the world and Ukraine are presented. The characteristics of commonly used methods for determining antibiotic susceptibility are given. The expediency of implementing EUCAST standards in the work of bacteriological laboratories is substantiated.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33628
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри клінічної лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Рославець_Марина.pdf4,22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.