Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34275
Назва: | Визначення вмісту цукру в сиропах протиалергічної дії, що застосовуються в педіатричній практиц |
Інші назви: | Determination of sugar concentration in anti-allergic syrups used in pediatric practice |
Автори: | Малікова, О. В. |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Фармація;сахароза;кількісний вміст;гексаціанофератний фото- колориметричний метод;антигістамінна активність;sucrose;quantitative content;photocolourimetric hexacyanoferrate method;antihistamine activity;КР-2025 |
Дата публікації: | лют-2025 |
Бібліографічний опис: | Малікова, О. В. Визначення вмісту цукру в сиропах протиалергічної дії, що застосовуються в педіатричній практиці : кваліфікаційна робота / наук. керівник Л. Перехода. - Харків, 2025. - 46 с. |
Короткий огляд (реферат): | Для проведення антигістамінної терапії в педіатричній практиці
широко призначаються сиропи, що містять дезлоратадин («Дезлоратадин»,
«Алердез», «Ерідез», «Алергомакс»). Метою дослідження було визначення
концентрації сахарози в цих сиропах з використанням «Фотоколоримет-
ричного гексаціанофератного методу» описаного в ДСТУ 5059:2008. Згідно
одержаних результатів, кількісний вміст сахарози в 1 мл досліджуваних
сиропів знаходиться в діапазоні 404–520 мг, що додає до раціону дитини 2,5
г доданих цукрів (15 % добової норми).
Робота загальним об’ємом 40 сторінок, вона включає 3 розділи, висновки, 3
таблиці, 3 рисунки, 4 схеми, 31 джерело літератури. The aim of the study was to determine the quantitative content of sucrose in Desloratadine, Allerdes, Erides, Allergomax syrups containing desloratadine, which are widely used in paediatric practice for antihistamine therapy. For the experimental determination of sucrose concentration in syrups, the ‘Photocolourimetric hexacyanoferrate method’ according to DSTU 5059:2008 was chosen. According to the results obtained, the quantitative sucrose content in 1 ml of the studied syrups is in the range of 404-520 mg, which adds 2.5 g of added sugars (15% of the daily value). The work consists of an introduction, 3 chapters, general conclusions, a list of references. It is set out on 40 pages, includes 3 tables, 4 schemes, 3 pictures, 31 references. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34275 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
МАЛІКОВА Олена Кваліфікаційна робота 06.02.2025.pdf | 1,57 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.