Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34381
Назва: Удосконалення виробництва добавки дієтичної на основі амінокислоти L-аргініну
Інші назви: Improving of the production of a dietary supplement based on the amino acid L-arginine
Автори: Внукова, Д. О.
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Біотехнологія;L-аргінін;дієтична добавка;мікробний синтез;технологія виробництва;екологічна безпека;L-arginine;dietary supplement;microbial synthesis;production technology;environmental safety;КР-2025
Дата публікації: лют-2025
Бібліографічний опис: Внукова, Д. О. Удосконалення виробництва добавки дієтичної на основі амінокислоти L-аргініну : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Калюжная. - Харків, 2025. - 83 с.
Короткий огляд (реферат): Робота присвячена удосконаленню технологічного процесу виробництва дієтичної добавки на основі амінокислоти L-аргініну за рахунок впровадження стадій мікробного синтезу амінокислоти. У роботі проведено аналіз сучасних методів отримання L-аргініну, визначено їх переваги та недоліки, а також обґрунтовано доцільність впровадження мікробного синтезу як ефективної альтернативи існуючому на теперішній час на вітчизняних підприємствах технологіям. Результати роботи включають розробку рекомендацій щодо стадій і параметрів технологічного процесу, оцінку впливу нової технології на екологічність виробництва, а також обґрунтування впроваджених змін. Практичне значення роботи полягає у можливості застосування отриманих результатів на біотехнологічних підприємствах, які займаються виробництвом дієтичних добавок, для підвищення конкурентоспроможності їх продукції.
The work is devoted to improving the technological process of producing a dietary supplement based on the amino acid L-arginine by introducing stages of microbial synthesis of the amino acid. The work analyzes modern methods of obtaining L-arginine, identifies their advantages and disadvantages, and justifies the feasibility of introducing microbial synthesis as an effective alternative to the technologies currently available at domestic enterprises. The introduction of microbial synthesis is based on the use of renewable raw materials and modern biotechnological solutions. The practical significance of the work lies in the possibility of applying the obtained results at biotechnological enterprises engaged in the production of dietary supplements to increase the competitiveness of their products.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34381
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.