Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34469
Назва: Дослідження способів отримання засобів для спортивного харчування на основі амінокислот з розгалуженим ланцюгом
Інші назви: Research on methods of obtaining means for sports nutrition based on amino acids with a branched chain
Автори: Борисова, К. В.
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Промислова біотехнологія;амінокислоти з розгалуженим ланцюгом;генетична модифікація;метаболічна інженерія;інкапсуляція;культивування;liposomes;phospholipids;extrusion;reverse phase;stability;КР-2025
Дата публікації: лют-2025
Бібліографічний опис: Борисова, К. В. Дослідження способів отримання засобів для спортивного харчування на основі амінокислот з розгалуженим ланцюгом : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Двінських. - Харків, 2025. - 61 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджено властивості незамінних амінокислот з розгалуженим ланцюгом, напрями їх застосування, проаналізовано способи отримання ВСАА біотехнологічним методом, проаналізовано способи модифікації мікроорганізмів-продуцентів, виявлено основні тенденції ринку продуктів на основі ВСАА в Україні та за рубежем. Виявлено перспективи створення засобів з інкапсульованими ВСАА, які мають потенціал промислового виробництва та застосування для спортивного харчування. Робота складається з вступу, трьох розділів, висновку. Загальний обсяг роботи – 51 стор., кількість таблиць 2, рисунків 12, джерел літератури 35, додатків 1.
The work examines the properties of essential aminoacids with a branched chain, directions of their application, analyzes the methods of obtaining BCAA by biotechnological methods, analyzes the methods of modifying producer microorganisms, reveals the main market trends of BCAA-based products in Ukraine and abroad. The prospects for creating products with encapsulated BCAAs, which have the potential for industrial production and use in sports nutrition, are identified. The work consists of an introduction, three sections, a conclusion. Total volume of work 51, number of tables 2, figures 12, sources of literature 35, appendices 1.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34469
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.