Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34484
Title: | Удосконалення виробництва дієтичної добавки на основі рибофлавіну |
Other Titles: | Improving of the production of a dietary supplement based on riboflavin |
Authors: | Михайловська, А. Ю. |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Біотехнологія;рибофлавін;Bacillus subtilis;дієтична добавка;біотехнологія;ферментація;riboflavin;dietary supplement;biotechnology;fermentation;КР-2025 |
Issue Date: | Feb-2025 |
Bibliographic description (Ukraine): | Михайловська, А. Ю. Удосконалення виробництва дієтичної добавки на основі рибофлавіну : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Хохленкова. - Харків, 2025. - 71 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена вдосконаленню виробництва
дієтичної добавки на основі рибофлавіну. У дослідженні розроблено
ефективну технологію біосинтезу рибофлавіну з використанням штаму
Bacillus subtilis IFBG NTG2. Проведено аналіз ринку рибофлавіну, вивчено
біохімічні та технологічні особливості процесу його виробництва, а також
розроблено біологічну, технологічну, апаратурну схеми, придатні для
впровадження у виробничих умовах. Результати роботи дозволяють
підвищити вихід рибофлавіну, мінімізувати виробничі витрати та зменшити
екологічний вплив процесу. Загальний обсяг роботи становить 63 сторінки,
містить 10 рисунків, 9 таблиць та 2 креслення формату А1. The qualification work is devoted to improving the production of a dietary supplement based on riboflavin. The study developed an effective technology for the biosynthesis of riboflavin using the Bacillus subtilis IFBG NTG2 strain. The analysis of the riboflavin market was conducted, the biochemical and technological features of its production process were studied, and a biological, technological, and hardware scheme suitable for implementation in production conditions was developed. The results of the work allow to increase the yield of riboflavin, minimize production costs and reduce the environmental impact of the process. The total volume of the work is 63 pages, contains 10 figures, 9 tables and 2 A1 format drawings. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34484 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Михайловська Анастасія УДОСКОНАЛЕННЯ ВИРОБНИЦТВА ДІЄТИЧНОЇ ДОБАВКИ НА ОСНОВІ РИБОФЛАВІНУ.pdf | 1,07 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.