Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34513
Title: Обґрунтування складу та технології зволожувального крему проти сенільного свербежу
Other Titles: Justification of the composition and technology of moisturizing cream against senile itch
Authors: Тарапата, К. О.
Keywords: кваліфікаційна робота;кафедра промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів;факультет фармацевтичних технологій та менеджменту;освітня програма Технології фармацевтичних препаратів;технологія;зволожувальний крем;сенільний свербіж;склад;допоміжні речовини;technology;moisturizing cream;senile itch;composition;excipients;КР-2025
Issue Date: Feb-2025
Bibliographic description (Ukraine): Тарапата, К. О. Обґрунтування складу та технології зволожувального крему проти сенільного свербежу : кваліфікаційна робота / наук. керівник А. Січкар. - Харків, 2025. - 59 с.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена обґрунтуванню складу та розробці технології крему для усунення сенільного свербежу. Проаналізовано фізіологічні особливості старіння шкіри та фактори, що провокують свербіж. Обґрунтовано підбір активних компонентів зі зволожувальними та регенераційними властивостями. Запропоновано технологічну схему виробництва, яка забезпечує стабільність продукту. Проведено оцінку фізико-хімічних параметрів крему. Робота складається з таких частин: вступ, огляд літератури, вибір методів дослідження, експериментальна частина, висновки, список використаних джерел, додатки; загальний обсяг роботи 45 сторінок, містить 2 таблиці, 3 рисунки, 31 джерело літератури.
The qualification work is devoted to the substantiation of the composition and development of the technology for a cream aimed at relieving senile itch. The physiological features of skin aging and the factors that provoke itching were analyzed. The selection of active ingredients with moisturizing and regenerative properties was justified. A technological flowchart ensuring the stability of the product was proposed. An assessment of the physicochemical parameters of the cream was carried out. The work consists of the parts: introduction, review, choice of research methods, experimental part, conclusions, list of references, appendixes. The total volume of work 45 pages, contains 2 tables, 3 figures, 31 literature sources.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34513
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.