Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34621| Title: | Разработка методики контроля Ингредиентного состава и показателей качества Диетической добавки "флаво-цинк" для определения ее безопасности |
| Other Titles: | Development of a technique for controlling the ingredient composition and quality indicators of the Flavo-zinc dietary supplement to determine its safety |
| Authors: | Фарзалиева Гульнара |
| Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра фармацевтичної хімії;факультет з підготовки іноземних громадян;освітня програма Фармація;цинк;цинка цитрат;цинка глюконат;диетическая добавка;действующее вещество;zinc;zinc citrate;zinc gluconate;dietary supplement;active ingredient;цинк;цинку цитрат;цинку глюконат;дієтична добавка;діюча речовина;КР-2025 |
| Issue Date: | Feb-2025 |
| Bibliographic description (Ukraine): | Фарзалиева, Гульнара. Разработка методики контроля Ингредиентного состава и показателей качества Диетической добавки "флаво-цинк" для определения ее безопасности : квалификационная работа / науч. руководитель М. Рахимова. - Харьков, 2025. - 59 с. |
| Abstract: | Робота присвячена розробці методики визначення цинку
у складі дієтичної добавки Розроблена методика була
використана для якісного та кількісного визначення цинку в
дієтичної добавки «Флаво – цинк». Дослідження проводились з
використанням хімічних методів – реакцій ідентифікації. Для
кількісного визначення було обрано титриметричний метод прямий
комплексонометрії. Робота проводилася за фармакопейними методиками. The work is devoted to the development of a method for determining the active substance in a dietary supplement. The developed method was used for the qualitative and quantitative determination of zinc in the dietary supplement “Flavo- zinc”. The studies were carried out using chemical methods - identification reactions. For quantitative determination, the titrimetric method of direct complexometric was chosen. The work was carried out according to pharmacopoeia methods. |
| URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34621 |
| Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| ФАРЗАЛІЄВА Гульнара «РАЗРАБОТКА МЕТОДИКИ КОНТРОЛЯ ИНГРЕДИЕНТНОГО СОСТАВА И ПОКАЗАТЕЛЕЙ КАЧЕСТВА ДИЕТИЧЕСКОЙ ДОБАВКИ _ФЛАВО-ЦИНК_ ДЛЯ ОПРЕДЕЛЕНИЯ ЕЕ БЕЗОПАСНОСТИ».pdf | 1,21 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.