Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35077
Title: Бактеріальна біобезпека харчового яйця
Authors: Фотіна, Т.
Ващик, Є.
Фотіна, О.
Keywords: біобезпека;яйце
Issue Date: 2024
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Фотіна, Т. Бактеріальна біобезпека харчового яйця / Т. Фотіна, Є. Ващик, О. Фотіна // Сучасні досягнення та перспективи клінічної лабораторної медицини у діагностиці хвороб людини та тварин : матеріали ІV наук.-практ. міжнар. дистанц. конф., м. Харків, 28 берез. 2024 р. - Харків : НФаУ, 2024. - С. 145-146.
Abstract: Концентрація великої кількості птиці на обмеженій території закономірно призвела до виникнення нових взаємин між організмом птиці та мікроорганізмами. Важливе значення в організації заходів по охороні здоровʼя птиці надається питанням ветеринарної санітарії, а також розробці нових високоефективних і екологічно чистих дезінфікуючих речовин. Курячі яйця за поживністю і смаковою якістю мають провідні позиції серед продуктів харчування але вони несуть біологічну небезпеку для здоров’я споживача якщо контаміновані такими мікроорганізмами як Salmonella spp., E. coli, S. aureus, P. neruginosa тощо. Хвороби харчового походження, викликані мікробіологічними факторами ризику, становлять значну і зростаючу проблему суспільної охорони здоров’я.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35077
Appears in Collections:Тези доповідей співробітників НФаУ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
сучасні досягнення та перспективи 145-146.pdf218,05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.