Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35255
Назва: Організація виробництва білкових гідролізатів на основі водорості Ankistodesmus falcatus
Інші назви: Organization of production of protein hydrolysates based on Ankistodesmus falcatus algae
Автори: Пристуна, В. В.
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Біотехнологія;білкові гідролізати;системи культивування водорості;фотобіореактор;protein hydrolysates;algae cultivation systems;photobioreactor;КР-2025
Дата публікації: чер-2025
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Приступа, В. В. Організація виробництва білкових гідролізатів на основі водорості Ankistodesmus falcatus : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Калюжная. - Харків, 2025. - 76 с.
Короткий огляд (реферат): У роботі досліджено біотехнологічний процес виробництва білкового гідролізату з мікроводорості Ankistrodesmus falcatus. Проаналізовано фізіолого-біохімічні властивості водорості, її потенціал для отримання білкових продуктів та умови культивування. Описано біооб’єкт із акцентом на біосинтез білків і придатність до промислового масштабу. Обґрунтовано технологічний підхід виробництва. Підібрано обладнання (фотобіореактори, фільтр-прес, сушарка), складено технологічну та апаратурну схему. Визначено критичні точки контролю якості з заходами моніторингу. Проаналізовано екологічні аспекти і запропоновано заходи для зменшення впливу. Оцінено можливості впровадження на вітчизняному підприємстві на прикладі ТОВ Агрофірма «Геліантус».
The work investigates the biotechnological process of protein hydrolysate production from microalgae Ankistrodesmus falcatus. The physiological and biochemical properties of the algae, its potential for obtaining protein products, and cultivation conditions are analyzed. The bioobject is described with an emphasis on protein biosynthesis and suitability for industrial scale. The technological approach is substantiated. The equipment (photobioreactors, filter press, dryer) is selected, and a technological and instrumental scheme is drawn up. Сritical quality control points with monitoring measures are identified. Environmental aspects are analyzed and measures to reduce the impact are proposed. The possibilities of implementation at a domestic enterprise are assessed using the example of Agrofirma Helianthus LLC, taking into account technical and organizational conditions.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35255
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.