Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35260
Назва: Дослідження способів переробки молочної сироватки для отримання біологічно цінних продуктів
Інші назви: Research of methods of processing milk whey to obtain biologically valuable products
Автори: Канівець, О. Г.
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Промислова біотехнологія;молочна сироватка;концентрат сироваткових білків;мембранні технології;електродіаліз;біоактивні пептиди;milk whey;whey protein concentrate;membrane technologies;electrodialysis;bioactive peptides;КР-2025
Дата публікації: чер-2025
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Канівкць, О. Г. Дослідження способів переробки молочної сироватки для отримання біологічно цінних продуктів : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Двінських. - Харків, 2025. - 65 с.
Короткий огляд (реферат): В роботі досліджено властивості молочної сироватки, напрями її утилізації та стратегії валоризації, перспективи застосування продуктів переробки, проаналізовано основні тенденції ринку продуктів переробки сироватки в Україні та за рубежем. Проведено аналіз способів переробки молочної сироватки, в тому числі біотехнологічними методами та окреслено асортимент основних продуктів переробки. Виявлено перспективи створення білкових продуктів з високою харчовою цінністю, стабільністю, функціональністю та відповідністю сучасним вимогам здорового харчування. Запропоновано технологічну схему для організації вітчизняного виробництва концентрату сироваткового білка. Робота складається з вступу, трьох розділів, висновку. Загальний обсяг роботи – 58 стор., кількість таблиць 6, рисунків 6, джерел літератури 33, додатків 1.
The study investigates the properties of milk whey, its utilization pathways, and valorization strategies, as well as the prospects for applying whey processing products. It analyzes the main market trends for whey-derived products both in Ukraine and internationally. An analysis of whey processing methods, including biotechnological approaches, is conducted, and the range of key processed products is outlined. The research identifies prospects for developing protein products with high nutritional value, stability, functionality, and compliance with current healthy nutrition requirements. A technological scheme is proposed for organizing domestic production of whey protein concentrate. The work consists of an introduction, three sections, a conclusion. Total volume of work 58, number of tables 6, figures 6, sources of literature 33, appendices 1.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35260
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.