Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35267
Назва: Організація виробництва капсул цукрознижувальної дії з рослинними екстрактами
Інші назви: Improvement of the production of sugar-lowering capsules with plant extracts
Автори: Дробинський, О. Г.
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Біотехнологія;капсули;цукрознижувальна дія;екстракт квасолі;екстракт чорниці;таурин;технологія виробництва;матеріальний баланс;capsules;hypoglycemic action;kidney bean extract;bilberry extract;taurine;production technology;material balance;КР-2025
Дата публікації: чер-2025
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Дробинський, О. Г. Організація виробництва капсул цукрознижувальної дії з рослинними екстрактами : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Філіпцова. - Харків, 2025. - 59 с.
Короткий огляд (реферат): Кваліфікаційна робота присвячена організації виробництва твердих желатинових капсул цукрознижувальної дії на основі екстракту перикарпію квасолі, екстракту листя чорниці та таурину. У роботі представлено аналіз капсул як лікарської форми, наведена характеристика діючих речовин. Розроблено матеріальний баланс, технологічну та апаратурну схеми виробництва, визначено критичні параметри технологічного процесу капсул. Особливу увагу приділено екологічним аспектам виробництва т. Робота складається з вступу, чотирьох розділів, графічних матеріалів, висновків, списку літератури з 31 джерел та додатків. Загальний обсяг роботи становить 59 сторінок, містить 5 рисунків, 11 таблиць та 2 креслення формату А1.
The qualification paper is devoted to the organization of the production of hard gelatin capsules with hypoglycemic action based on kidney bean pericarp extract, bilberry leaf extract, and taurine. The paper presents an analysis of capsules as a dosage form and describes the characteristics of the active substances. The material balance, technological and equipment schemes of production have been developed, and the critical parameters of the capsule manufacturing process have been determined. Particular attention is paid to the environmental aspects of production The work consists of an introduction, four chapters, graphic materials, conclusions, a list of 31 references, and appendices. The total volume of the paper is 59 pages, including 5 figures, 11 tables, and 2 A1-format drawings.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35267
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.