Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35280
Title: | Технічне переоснащення виробництва йогурту з пробіотиками |
Other Titles: | Technical re-equipment of yoghurt with probiotics production |
Authors: | Сємєшина, В. С. |
Keywords: | кваліфікаційна робота;кафедра біотехнології;факультет медико-фармацевтичних технологій;освітня програма Біотехнологія;йогурт;пробіотики;функціональні молочні продукти;технічне переоснащення;біотехнології;technical re-equipment;yogurt with probiotics;biotechnology;production automation;equipment modernization;functional dairy products;КР-2025 |
Issue Date: | Jun-2025 |
Publisher: | НФаУ |
Bibliographic description (Ukraine): | Сємєшина, В. С. Технічне переоснащення виробництва йогурту з пробіотиками : кваліфікаційна робота / наук. керівник А. Соловйова. - Харків, 2025. - 51 с. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена технічному переоснащенню
виробництва пробіотичного класичного йогурту 3,2 % на вітчизняному
підприємстві ТМ «LAGO». В роботі описано технологічний процес
виробництва пробіотичного йогурту з додаванням ліофілізованих заквасок
молочнокислих бактерій: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus,
Streptococcus thermophilus та Bifidobacterium bifidum, для покращення
функціональних властивостей продукту для користі споживачів. Внесено
пропозицію технічного переоснащення з використання пастеризаційно-
охолоджувальної установки. The qualification work is devoted to the technical re-equipment of the production of probiotic classic yogurt 3.2% at the domestic enterprise TM “LAGO”. The paper describes the technological process of production of probiotic yogurt with the addition of lyophilized lactic acid bacteria starter cultures: Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus and Bifidobacterium bifidum, to improve the functional properties of the product for the benefit of consumers. A proposal for technical re- equipment with the use of a pasteurization and cooling unit was made. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35280 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
СЄМЄШИНА_Вероніка_ТЕХНІЧНЕ ПЕРЕОСНАЩЕННЯ ВИРОБНИЦТВА ЙОГУРТУ З ПРОБІОТИКАМИ.pdf | 3,53 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.