Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35411
Назва: | Development of the composition of a gel with a cooling effect based on menthol and camphor |
Інші назви: | Розробка складу гелю з охолоджувальним ефектом на основі ментолу та камфори |
Автори: | Benmoussa Reda |
Теми: | кваліфікаційна робота;кафедра промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів;фармацевтичний факультет;освітня програма Фармація;pharmaceutical faculty;department of industrial technology of medicines and cosmetics;ducational program Pharmacy;menthol;camphor;cooling gel;viscosity;pharmaceutical technology;ментол;камфора;охолоджувальний гель;в’язкість;фармацевтична технологія;КР-2025 |
Дата публікації: | чер-2025 |
Видавництво: | НФаУ |
Бібліографічний опис: | Benmoussa Reda. Development of the composition of a gel with a cooling effect based on menthol and camphor : qualification work / scientific supervisor D. Soldatov. - Kharkiv, 2025. - 63 p. |
Короткий огляд (реферат): | This master's thesis presents the development of a topical gel formulation
with a cooling effect based on menthol and camphor. Three experimental gel
compositions were prepared using different gelling agents and solvent systems.
Their technological properties, including appearance, pH, spreadability, viscosity,
and short-term stability, were evaluated using simple laboratory methods. Based on
comparative analysis, the optimal composition was selected. The research
demonstrates that effective formulation development can be achieved using
accessible equipment and reproducible techniques. The work consists of the
following parts: introduction, literature review, choice of research methods,
experimental part, general conclusions, list of used literature sources, total volume
of 51 pages, contains 13 tables, 31 references. У магістерській роботі представлено розробку гелевої лікарської форми з охолоджувальним ефектом на основі ментолу та камфори. Було підготовлено три дослідні зразки гелю з використанням різних гелеутворювачів та розчинників. Їх технологічні властивості - зовнішній вигляд, pH, ступінь розтікання, в’язкість та короткострокова стабільність - оцінювалися за допомогою простих лабораторних методик. На основі порівняльного аналізу обрано оптимальний склад. Результати дослідження підтверджують можливість ефективної розробки лікарських форм з використанням доступного обладнання та відтворюваних методів. Робота складається з таких частин: вступ, огляд літератури, вибір методів дослідження, експериментальна частина, загальні висновки, список використаних літературних джерел, загальний обсяг 51 сторінок, містить 13 таблиць, 31 посилання. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35411 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри промислової технологiї лiкiв та косметичних засобів |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Бенмусса Реда.pdf | 580,08 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.