Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35566| Title: | Харчова біотехнологія: продукти здорового харчування |
| Authors: | Сидоренко, Д. Д. |
| Keywords: | харчова біотехнологія |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | НФаУ |
| Bibliographic description (Ukraine): | Сидоренко, Д. Д. Харчова біотехнологія: продукти здорового харчування / Д. Д. Сидоренко // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 28 берез. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - C. 348-350. |
| Abstract: | Харчова біотехнологія є однією з галузей науки, які найбільш динамічно розвиваються. Вона займається розробкою нових технологій для виробництва продуктів харчування. Біотехнологія об'єднує в собі методи мікробіології, генетики, біохімії та харчових технологій, що дозволяє створювати продукти, які не лише смачні, але й корисні для здоров'я. Сучасні тенденції в харчовій біотехнології спрямовані на розробку функціональних продуктів харчування, які містять біологічно активні компоненти. Такі продукти, як йогурти з пробіотиками, збагачені вітамінами та мінералами, а також альтернативні білкові джерела, які отримують з рослин, набувають все більшої популярності. Вони не лише покращують загальний стан здоров'я, але й можуть запобігати розвитку багатьох захворювань |
| URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35566 |
| Appears in Collections: | Тези доповідей співробітників НФаУ |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 348-350.pdf | 288,76 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.