Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35566
Title: Харчова біотехнологія: продукти здорового харчування
Authors: Сидоренко, Д. Д.
Keywords: харчова біотехнологія
Issue Date: 2025
Publisher: НФаУ
Bibliographic description (Ukraine): Сидоренко, Д. Д. Харчова біотехнологія: продукти здорового харчування / Д. Д. Сидоренко // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 28 берез. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - C. 348-350.
Abstract: Харчова біотехнологія є однією з галузей науки, які найбільш динамічно розвиваються. Вона займається розробкою нових технологій для виробництва продуктів харчування. Біотехнологія об'єднує в собі методи мікробіології, генетики, біохімії та харчових технологій, що дозволяє створювати продукти, які не лише смачні, але й корисні для здоров'я. Сучасні тенденції в харчовій біотехнології спрямовані на розробку функціональних продуктів харчування, які містять біологічно активні компоненти. Такі продукти, як йогурти з пробіотиками, збагачені вітамінами та мінералами, а також альтернативні білкові джерела, які отримують з рослин, набувають все більшої популярності. Вони не лише покращують загальний стан здоров'я, але й можуть запобігати розвитку багатьох захворювань
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35566
Appears in Collections:Тези доповідей співробітників НФаУ



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.