Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35573
Название: Дослідження антимікробної активності водно-етанольних зразків з плодів калини звичайної (Viburnum opulus L.)
Авторы: Шпичак, О. С.
Криськів, О. С.
Ключевые слова: плоди калини звичайної (Viburnum opulus L.)
Дата публикации: 2025
Издательство: НФаУ
Библиографическое описание: Шпичак, О. С. Дослідження антимікробної активності водно-етанольних зразків з плодів калини звичайної (Viburnum opulus L.) / О. С. Шпичак, О. С. Криськів // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 28 берез. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - C. 412-413.
Краткий осмотр (реферат): Дослідження антимікробної активності водного та водно-етанольних екстрактів з плодів калини звичайної (Viburnum opulus L.) проводили з метою обґрунтування вибору екстрагенту для одержання рослинної субстанції калини звичайної плодів екстракту рідкого (КЗПЕР) (Viburni opuli fructi extracti soluti) в умовах in vitro. Дослідження проводились на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології НФаУ під керівництвом проф. Філімонової Н. І. та доц. Сілаєвої Л. Ф. Екстракцію проводили водою очищеною та водно-етанольною сумішшю в концентраціях етанолу 30 %, 50 %, 70 % і 96 %. Антимікробну активність зразків досліджуваних екстрактів визначали за загально прийнятим в мікробіологічній практиці методом дифузії в агар у модифікації колодязів. Як тест-штами використовували еталонні штами з американської типової колекції культур: Staphylococcus aureus ATCC 25923, Escherichia coli ATCC 25922, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Bacillus subtilis ATCC 6633, Candida albicans ATCC 885-653
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35573
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 412-413.pdf114,87 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.