Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3777
Title: Визначення нового протисудомного засобу "Дибамк" у крові методом високоефективної рідинної хроматографії
Authors: Георгіянц, В. А.
Колочавіна, Н. І.
Бевз, Н. Ю.
Ханін, В. А.
Георгиянц, В. А.
Колочавина, Н. И.
Бевз, Н. Ю.
Ханин, В. А.
Georgiyants, V. A.
Kolochavina, N. I.
Bevz, N. Yu.
Khanin, V. A.
Keywords: протисудомна активність;дибамк;високоефективна рідинна хроматографія;противосудорожное активность;дибамк;высокоэффективная жидкостная хроматография;anticonvulsant activity;dіbamk
Issue Date: 2004
Bibliographic description (Ukraine): Визначення нового протисудомного засобу "Дибамк" у крові методом високоефективної рідинної хроматографії / В. А. Георгіянц, Н. І. Колочавіна, Н. Ю. Бевз, В. А. Ханін // Клінічна фармація. - 2004. - № 1. - С. 8-11.
Abstract: Вивчено можливість кількісного визначення нового протисудомного препарату "Дибамк" у крові методом високоефективної рідинної хроматографії. Запропонована методика підготовки зразків плазми до визначення за допомогою твердофазны екстракції гідрофільно-ліпофільними картриджами HLB "OASIS" фірми "Waters" (США). Промивання та підготовку картриджів здійснювали метанолом та водою. Препарат елюювали метанолом. Визначення проводили хроматографуванням підготовлених метанольних розчинів з УФ-детектуванням при довжині хвилі 240 нм. Рухомою фазою служили ацетонітрил та фосфатний буфер. Встановлено, що площа піку на хроматограмі статистично достовірно корелює з концентрацією дибамку в плазмі, а графік залежності у вивчених межах концентрації є прямою лінією. Запропонована методика може бути використана для фармакокінетичних та токсикологічних досліджень, а також у майбутньому при вивченні біоеквівалентності генеричних препаратів.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3777
Appears in Collections:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
08-11(1).pdf219,63 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.