Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3778
Название: Методи виділення Лопераміду з біологічного матеріалу
Авторы: Болотов, В. В.
Ткаченко, В. Г.
Болотов, В. В.
Ткаченко, В. Г.
Bolotov, V. V.
Tkachenko, V. G.
Ключевые слова: лоперамід;біологічний матеріал;ізолювання;ТШХ;екстракційна фотометрія;loperamide
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Болотов, В. В. Методи виділення Лопераміду з біологічного матеріалу / В. В. Болотов, В. Г. Ткаченко // Клінічна фармація. - 2004. - № 4. - С. 12-15.
Краткий осмотр (реферат): Лоперамід (лопераміду гідрохлорид) — 4-І4-(4-хлорфеніл)-4-гідроксипіперидиноІ-ії ,Ы-диметил-2,2-дифенілбутирамід гідрохлорид є \і,5-агоністом опіатних рецепторів і застосовується в якості симптоматичного засобу для лікування гострої та хронічної діареї. Зареєстровані випадки летальних та нелетальних отруєнь лоперамідом. Однак у літературі ми не знайшли даних про методи виділення лопераміду з біологічного матеріалу. В роботі вивчене ізолювання лопераміду з біологічного матеріалу за допомогою загальноприйнятих у хіміко-токсикологічному аналізі методів ізолювання лікарських отрут: 0.0 Васильєвої. В.П.Крамаренка, Стаса-Отто, ацетонітрилом за Е.М.Саломатіним. Встановлено, що перші три методи дозволяють ізолювати 4-8% препарату з модельних сумішей лопераміду з печінкою, а останній — близько 11%. Розроблено часткову ефективну методику ізолювання лопераміду, що дозволяє ізолювати 45,3% препарату. Також розроблені методики ізолювання лопераміду із крові та сечі, які дозволяють виділити 55,38% та 95,01% препарату з відповідних рідин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3778
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри загальної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
12-15(1).pdf199,53 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.