Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3782
Название: Дослідження специфічної активності нової сполуки на тиреотоксичній щитовидній залозі людини in vitro
Авторы: Кравченко, В. М.
Божко, Т. С.
Кравченко, В. Н.
Божко, Т. С.
Kravchenko, V. N.
Bozhko, T. S.
Ключевые слова: щитовидна залоза;тироксин (Т4);трийодтиронін (Т3);тетракон;мерказоліл
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Кравченко, В. М. Дослідження специфічної активності нової сполуки на тиреотоксичній щитовидній залозі людини in vitro / В. М. Кравченко, Т. С. Божко // Клінічна фармація. - 2004. - № 1. - С. 62-64.
Краткий осмотр (реферат): Проведено дослідження специфічної активності потенційного препарату з антитиреоїдною дією тетракону (умовна назва) на фрагментах субопераційно одержаної щитовидної залози (ЩЗ) хворих з дифузним токсичним зобом у порівнянні з мерказолілом. Встановлено вірогідне зниження рівня вільного тироксину в інкубаційному середовищі після З- і 18-годинної експозиції при дії досліджуваних препаратів, що може свідчити про їх вплив на секреторну активність щитовидної залози. В екстрактах ЩЗ було відмічено зниження вмісту тиреоїдних гормонів (тироксину і трийодтироніну) при дії тетракону в дозі Ю7 М та зниження тільки рівня тироксину в дозі 10~9 М при дії мерказолілу. Такий ефект препаратів може полягати в різному ступені їх впливу на гормоносинтетичну функцію залози. Виявлений переважаючий вплив тетракону на показник трийодтироніну, що дає можливість припустити присутність відмінного від мерказолілу тиреостатичного механізму дії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3782
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
62-64(1).pdf205,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.