Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3803
Название: Співставлення особливостей гепатопротекторноі дії оригінальних елаготаніновмісних препаратів
Авторы: Яковлєва, Л. В.
Сахарова, Т. С.
Риженко, І. М.
Яковлева, Л. В.
Сахарова, Т. С.
Рыженко, И. М.
Yakovleva, L. V.
Sakharova, T. S.
Ryzhenko, I. M.
Ключевые слова: елаготаніни;гепатопротекторна дія;антирадикальна активність;антиоксидантний захист
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Яковлева, Л. В. Співставлення особливостей гепатопротекторноі дії оригінальних елаготаніновмісних препаратів / Л. В.Яковлева, Т. С. Сахарова, І. М. Риженко // Клінічна фармація. - 2004. - № 2. - С. 63-66.
Краткий осмотр (реферат): На моделях експериментальних гепатитів, які відрізняються характером перебігу, досліджені особливості гепатопротекторної дії альтану і елгацину — оригінальних вітчизняних елаготаніновмісних препаратів. За показниками, які віддзеркалюють збалансованість ПОЛ/АОС у печінці та функціональний стан органу, встановлено, що лікувальна ефективність альтану переважає таку в елгацину в умовах гострого тетрахлорметанового гепатиту і послаблюється порівняно з останнім при субхронічному тетрацикліновому гепатиті. Доведено, що при гострому гепатиті вираженість гепатозахисного ефекту альтану і елгацину знаходиться у симбатній залежності від їхньої антирадикальної активності. При хронічному гепатиті на перше місце виступає здатність препаратів підтримувати функціональну дієспроможність ендогенної антиоксидантної системи. За результатами дослідження зроблено висновок про доцільність застосування альтану з метою превентивного антиоксидантного захисту та при гострих токсичних ураженнях печінки, тоді як елгацин з більшою ефективністю може використовуватися для фармакокорекції гепатопатологій із хронічним характером перебігу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3803
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри фармакологiї та фармакотерапії
Наукові публікації кафедри ФММ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
63-66(1).pdf204,68 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.