Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3808
Title: Дослідження гіполідемічної та антиоксидантної активності листя каштану кінського
Authors: Пересадько, І. Г.
Загайко, А. Л.
Половко, Н. П.
Пересадько, И. Г.
Загайко, А. Л.
Половко, Н. П.
Peresadko, I. G.
Zagayko, A. L.
Polovko, N. P.
Keywords: листя каштану кінського;гіполіпідемічна дія;антиоксидантна дія;атеросклероз
Issue Date: 2004
Bibliographic description (Ukraine): Пересадько, І. Г. Дослідження гіполідемічної та антиоксидантної активності листя каштану кінського / I. Г. Пересадько, А. Л. Загайко, Н. П. Половко // Клінічна фармація. - 2004. - № 4. - С. 50-53.
Abstract: Важливою проблемою при корекції метаболічних порушень організму в умовах стресу є пошук субстанцій,, яким притаманні гіполіпідемічна та антиоксидантна властивості. Більшість синтезованих речовин здатні самі активувати вільнорадикальні процеси, тому привертають увагу насамперед субстанції природного, зокрема рослинного походження. Досліджені деякі показники ^метаболізму ліпідів і ліпопротеїнів, а також певні показники антиоксидантно-прооксидантного статусу сироватки крові і печінки щурів за умов емоційно-больового стресу та вплив профілактичного введення листя каштану кінського на ці показники. Введення подрібненого листя каштану кінського сприяє запобіганню несприятливих змін метаболізму ліпідів і розвитку оксидативного стресу в умовах емоційно-больового стресу. Була виявлена гіполіпідемічна та антиоксидантна активність подрібненого листя каштану кінського. Результати досліджень дозволяють рекомендувати листя каштану кінського для розробки перорального засобу для лікування та профілактики атеросклерозу.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3808
Appears in Collections:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри АТЛ

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
50-53(1).pdf218,52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.