Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3808
Title: | Дослідження гіполідемічної та антиоксидантної активності листя каштану кінського |
Authors: | Пересадько, І. Г. Загайко, А. Л. Половко, Н. П. Пересадько, И. Г. Загайко, А. Л. Половко, Н. П. Peresadko, I. G. Zagayko, A. L. Polovko, N. P. |
Keywords: | листя каштану кінського;гіполіпідемічна дія;антиоксидантна дія;атеросклероз |
Issue Date: | 2004 |
Bibliographic description (Ukraine): | Пересадько, І. Г. Дослідження гіполідемічної та антиоксидантної активності листя каштану кінського / I. Г. Пересадько, А. Л. Загайко, Н. П. Половко // Клінічна фармація. - 2004. - № 4. - С. 50-53. |
Abstract: | Важливою проблемою при корекції метаболічних порушень організму в умовах стресу є пошук субстанцій,, яким притаманні гіполіпідемічна та антиоксидантна властивості. Більшість синтезованих речовин здатні самі активувати вільнорадикальні процеси, тому привертають увагу насамперед субстанції природного, зокрема рослинного походження. Досліджені деякі показники ^метаболізму ліпідів і ліпопротеїнів, а також певні показники антиоксидантно-прооксидантного статусу сироватки крові і печінки щурів за умов емоційно-больового стресу та вплив профілактичного введення листя каштану кінського на ці показники. Введення подрібненого листя каштану кінського сприяє запобіганню несприятливих змін метаболізму ліпідів і розвитку оксидативного стресу в умовах емоційно-больового стресу. Була виявлена гіполіпідемічна та антиоксидантна активність подрібненого листя каштану кінського. Результати досліджень дозволяють рекомендувати листя каштану кінського для розробки перорального засобу для лікування та профілактики атеросклерозу. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3808 |
Appears in Collections: | Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009 Наукові публікації кафедри АТЛ |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
50-53(1).pdf | 218,52 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.