Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3820
Название: Дослідження мутагенних властивостей нової протисудомної субстанції дибамку
Авторы: Яковлєва, Л. В.
Мачуліна, С. О.
Яковлева, Л. В.
Мачулина, С. А.
Yakovleva, L. V.
Machulina, S. A.
Ключевые слова: епілепсія;протисудомні засоби;дибамк;мутагенні властивості
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Яковлєва, Л. В. Дослідження мутагенних властивостей нової протисудомної субстанції дибамку / Л. В. Яковлєва, С. О. Мачуліна // Клінічна фармація. - 2005. - № 2. - С. 44-47.
Краткий осмотр (реферат): Викладені результати вивчення мутагенних властивостей нової протисудомної субстанції дибамку. Дослідження проведено трьома методами: методом обліку хромосомних аберацій, у тесті домінантних летальних мутацій та методом рецесивних летальних мутацій. Результати дослідження свідчать про відсутність мутагенної активності субстанції дибамку: вона не викликає збільшення частоти хромосомних аберацій і процесів порушення клітинного поділу в ана-телофазах кісткового мозку мишей та щурів; не індукує домінантну летальність у зародкових клітинах щурів; не викликає підвищення спонтанного рівня рецесивних, пов'язаних зі статтю летальних мутацій. Таким чином, субстанція дибамку не виявляє мутагенної активності, що вказує на перспективність поглибленого вивчення та створення на її основі нового протисудомного засобу для лікування епілепсії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3820
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри ФММ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
44-47(1).pdf300,69 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.