Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3821
Название: Вивчення фармакологічних властивостей нового цукрознижувального рослинного збору
Авторы: Яковлева, Л. В.
Кошова, О. Ю.
Яковлева, Л. В.
Кошевая, Е. Ю.
Yakovleva, L. V.
Koshevaya, Ye. Yu.
Ключевые слова: лікарські рослини;глюкозний, ліпідний метаболізм;антиоксидантна, мембранопротекторна дія
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Яковлєва, Л. В. Вивчення фармакологічних властивостей нового цукрознижувального рослинного збору / Л. В. Яковлєва, О. Ю. Кошова // Клінічна фармація. - 2005. - № 2. - С. 48-52.
Краткий осмотр (реферат): Вивчений вплив нового рослинного збору "Фітоглюнор" на розвиток алоксанового діабету, показники ліпідного метаболізму і перешеного окиснення ліпідів у щурів та його мембранопротекторної дії в порівнянні зі збором "Арфазетин". Показано, що лікувально-профілактичне введення збору "Фітоглюнор" перешкоджає маніфестації алоксанового діабету, підвищує толерантність до глюкози експериментальних тварин та чинить позитивний вплив на метаболізм ліпідів. Встановлено, що збір проявляє виражені антиоксидантні та мембранопротекторні властивості. Цукрознижувальні, гі-поліпідемічні властивості рослинного збору в поєднанні з його антиоксидантною та мембранос-табілізувальною дією свідчать про перспективність застосування препарату для попередження та/або послаблення розвитку цукрового діабету та його судинних ускладнень.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3821
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри ФММ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
48-52(1).pdf254,8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.