Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3823
Название: Вивчення лікувальної дії нової мазі "Біофлорин" на моделі асептичної опікової травми у щурів
Авторы: Яковлєва, Л. В.
Ткачова, О. В.
Фаді Алі Саллуб
Яковлева, Л. В.
Ткачова, О. В.
Фади Али Саллуб
Yakovleva, L. V.
Tkachova, O. V.
Fadi Ali Sallub
Ключевые слова: вивчення лікувальної дії;мазь;асептична опікова травма
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Яковлєва, Л. В. Вивчення лікувальної дії нової мазі "Біофлорин" на моделі асептичної опікової травми у щурів / Л. В. Яковлєва, О. В. Ткачова, Фаді Алі Саллуб // Клінічна фармація. - 2005. - № 2. - С. 57-61.
Краткий осмотр (реферат): Наведені результати вивчення лікувального ефекту нової мазі "Біофлорин" при опіковій травмі, яку відтворювали в асептичних умовах на щурах. Препаратом порівняння служила відома ранозагоювальна мазь природного походження "Альгофін", яку використовують у медичній практиці для місцевого лікування опіків (ВАТ "ХФЗ "Червона Зірка"). За планіметричними показниками досліджуваний препарат сприяв скороченню строків загоєння на 3 дні у порівнянні з групою контрольної патологи та на 2 дні — у порівнянні з групою тварин, яких лікували маззю "Альгофін". Встановлено також, що мазь "Біофлорин" активніше за референт-препарат сприяла нормалізації гематологічних та біохімічних показників до рівня інтактного контролю. Отримані результати дозволяють прогнозувати перспективність подальших клінічних досліджень препарату та можливість використання мазі "Біофлорин" для прискорення загоєння ран різної етіології.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3823
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри ФММ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
57-61(1).pdf365,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.