Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/392
Назва: Вивчення жирнокислотного та амінокислотного складу трави та плодів болиголову плямистого (Conium Maculatum L.)
Автори: Бондар, В. С.
Малиновський, Ю. Ю.
Bondar, V. S.
Malinovskiy, Yu. Yu.
Теми: болиголов плямистий;жирні кислоти;амінокислоти;poison-hemlock;fatty acids;amino acids
Дата публікації: 2007
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Бондар, В. С. Вивчення жирнокислотного та амінокислотного складу трави та плодів болиголову плямистого (Conium Maculatum L.) / В. С. Бондар, Ю. Ю. Малиновський // Вісник фармації. - 2007. - № 2. - С. 15-18.
Короткий огляд (реферат): Проведено якісний та кількісний аналіз трави та недозрілих плодів болиголову плямистого з метою визначення структури і кількісного вмісту таких груп БАР, як жирні кислоти та амінокислоти. Встановлено, що у траві міститься 16 амінокислот, а в недозрілих плодах — 13 амінокислот, серед них 6 та 5 відповідно незамінних. Доповнені дані зі складу жирних кислот, переважними серед яких є пальмітинова, олеїнова та лінолева кислоти. У траві міститься на 57% більше жирних кислот та на 67% більше амінокислот в порівнянні з недозрілими плодами.
The qualitative and quantitative analysis of grass and green fruits of hemlock with the purpose of studying the structure and the quantitative content of such BAS groups as fatty acids and amino acids has been carried out. It has been found that there are 16 amino acids in the grass and 13 amino acids in green fruits, among them 6 and 5 are the essential amino acids respectively. The data on the composition of fatty acids have been supplemented. The palmitic, oleic and linoleic acids prevail among them. The grass contains more fatty acids in 57% and more amino acids in 67% comparing to green fruits.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/392
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри загальної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
15-18.pdf107,46 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.