Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/393
Назва: Хромато-мас-спектрометричне дослідження ліпофільної фракції квіток Crataegus Arnoldiana Sarg.
Автори: Ковальова, А. М.
Сидора, Н. В.
Александров, О. М.
Вількер, А. Л.
Kovalyova, A. M.
Sidora, N. V.
Alexandrov, A. N.
Vilker, A. L.
Теми: глід;ліпофільна фракція;hawthorn;lipophilic fraction
Дата публікації: 2007
Видавництво: НФаУ
Бібліографічний опис: Хромато-мас-спектрометричне дослідження ліпофільної фракції квіток Crataegus Arnoldiana Sarg. / А. М. Ковальова, Н. В. Сидора, О. М. Александров, А. Л. Вількер // Вісник фармації. - 2007. - № 2. - С. 19-23.
Короткий огляд (реферат): Хромато-мас-спектрометричним методом проведено визначення якісного складу та кількісного вмісту ліпофільних сполук хлороформної фракції квіток С. arnoldiana Sarg. Було ідентифіковано 10 ліпофільних сполук: 6 насичених жирних кислот та 1 ефір: 2-бутанова, додеканова, тетрадеканова, етиловий ефір міристинової кислоти, 9,12-октадеканова кислота, гексадеканова кислота, октадеканова кислота; 3 вуглеводні: гексадекан, пентадекан, октадекан. Найбільший кількісний вміст (%) визначено для гексадеканової (35,50), октадеканової (10,37) кислот та пентадекану (0,51).
The quantitative and qualitative determination of lipophilic substances in the chloroform fraction of С. arnoldiana Sarg. flowers has been carried out by the chromato-mass-spectrometric method. Ten lipophilic substances have been identified: 6 saturated fatty acids and 1 ester; 2-butenoic, dodecanoic, myristic, 9,12-octadecanoic, octadecanoic, stearic, hexadecanoic acids, ethyl myristate; 3 hydrocarbons: hexadecane, pentadecane, octadecane. The highest quantitative content (%) has been determined for hexadecanoic (35,50), octadecanoic (10,37) acids and pentadecane (0,51).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/393
ISSN: 1562-7241
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
19-23.pdf182,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.