Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4084
Назва: Особливості кількісного аналізу лікарських сумішей, які містять кофеїн та органічні кислоти
Інші назви: Особенности количественного анализа лекарственных смесей, содержащих кофеин и органические кислоты
Peculiarities of quantitative analysis of medicinal mixtures with coffeine and organic acids
Автори: Шаповалова, В. О.
Ємельяненко, К. В.
Василенко, Л. Є.
Шаповалова, В. А.
Емельяненко, К. В.
Василенко, Л. Е.
Shapovalova, V. A.
Yemelyanenko, K. V.
Vasilenko, L. E.
Теми: лікарські суміші
Дата публікації: 1994
Бібліографічний опис: Шаповалова, В. О. Особливості кількісного аналізу лікарських сумішей, які містять кофеїн та органічні кислоти / В. О. Шапавалова, К. В. Ємельяненко, Л. Є. Василенко // Вісник фармації. - 1994. - № 3-4. - С. 81-83.
Короткий огляд (реферат): Вивчені особливості кількісного аналізу кофеїну в суміші з органічними кислотами. Обгрунтований вибір індикаторів для послідовного титрування кислот. Запропоновані методики аналізу кофеїну в суміші з ацетилсаліциловою кислотою та фенобарбіталом, а також з ацетилсаліциловою та нікотиновою кислотами, придатні для умов аптек.
Изучены особенности количественного анализа кофеина в смеси с органическими кислотами. Обоснован выбор индикаторов для последовательного титрования кислот. Предложены методики анализа кофеина в смеси с ацетилсалициловой кислотой и фенобарбиталом, а также с ацетилсалициловой и никотиновой кислотами, пригодные для условий аптек.
The authors investigated peculiarities of quantitative analysis coffeine in mixture with organic acids, motivated choice of indicators for consequent titration of tham. Proposed methods of analysis will be useful by conditions of chemist's shops.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4084
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
81-83.pdf9,77 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.