Please use this identifier to cite or link to this item: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4170
Title: Вивчення всмоктування стрептоміцину сульфату з мазей, приготовлених на різних мазевих основах, та виведення його з організму
Other Titles: Изучение всасывания стрептомицина сульфата из мазей, приготовленных на различных мазевых основах, и выведение его из организма
Study of absorption streptomycine sulphate from ointments with different basis and removing of hem out of the organism
Authors: Перцев, І. М.
Чуєшов, В. І.
Шевченко, Л. Д.
Перцев, И. М.
Чуешов, В. И.
Шевченко, Л. Д.
Pertsev, I. M.
Chuieshov, V. I.
Shevchenko, L. D.
Keywords: стрептоміцину сульфат
Issue Date: 1994
Bibliographic description (Ukraine): Перцев, І. М. Вивчення всмоктування стрептоміцину сульфату з мазей, проготовлених на різних мазевих основах, та виведення його з організму / І. М. Перцев, В. І. Чуєшов, Л. Д. Шевченко // Вісник фармації. - 1994. - № 3-4. - С. 125-128.
Abstract: Встановлено, що всмоктування антибіотика з мазей залежить від хімічної природи мазевої основи та добавок до неї. Описана методика використання радіоактивного ізотопу стрептоміцину сульфату (S35). Зроблений висновок, що антибіотик протягом доби не накопичується в організмі кролів в значних кількостях і може застосовуватись у вигляді мазей.
Установлено, что всасывание антибиотика из мазей зависит от химической природы мазевой основы и добавок к ней. Описана методика использования радиоактивного изотопа стрептомицина сульфата (S^). Доказано, что антибиотик на протяжении суток не накапливается в организме кроликов в значительных количествах и может применяться в виде мазей.
It was scientifically grounded that absorption of antibiotic from ointments depends on chemical nature of ointment basis and different additions. Streptomycine sulphate (S^) has been analysed by method of radioisotope. It was found that quantity of antibiotic during twenty four hours is not present largely in rabbits organism and may be use as ointment.
URI: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4170
Appears in Collections:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові праці І. М. Перцева
Наукові публікації кафедри технологій фармацевтичних препаратів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
125-128.pdf14,79 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.