Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4443
Title: | Експериментальне дослідження гіпоглікемічної активності рослинних екстрактів |
Other Titles: | Экспериментальное исследование гипогликемической активности растительных экстрактов Experimental study hypoglycemic activity of plant extracts |
Authors: | Рибак, В. А. Малоштан, Л. М. Рыбак, В. А. Малоштан, Л. Н. Rybak, V. A. Maloshtan, L. N. |
Keywords: | густий екстракт квасолі;листя кизилу;плоди люпину;гіпоглікемічна активність;густой экстракт фасоли;листья кизила;плоды люпина;гипогликемическая активность;thick bean extract;dogwood leaves;fruit of lupine;hypoglycemic activity |
Issue Date: | 2013 |
Bibliographic description (Ukraine): | Рибак, В. А. Експериментальне дослідження гіпоглікемічної активності рослинних екстрактів / В. А. Рибак // Український біофармацевтичний журнал. - 2013. - № 6. - С. 42-45. |
Abstract: | Встановлена найбільш виражена гіпоглікемічна активність густого екстракту квасолі в інтактних
тварин через 6 годин та у тварин з глюкозним навантаженням через 30 та 60 хвилин, яка наближається
до активності препарату порівняння метформіну і переважає екстракти листя кизилу та плодів люпину. Установлена наиболее выраженная гипогликемическая активность у густого экстракта фа- соли через 6 часов у интактных животных и у животных с глюкозной нагрузкой через 30 и 60 минут, которая приближалась к активности препарата сравнения метформина и преобла- далп над экстрактами листьев кизила и плодов люпина. It is installed the most severe hypoglycemic activity in thick extract of beans in 6 hours in intact animals and in animals with a glucose load after 30 and 60 minutes, which was close by the activity of the reference preparation metformin and prevailed over the extracts dogwood leaves and fruits of lupine. |
URI: | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/4443 |
Appears in Collections: | Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.